Rukola Agano má tu výhodu, že oproti běžné rukole je mrazuvzdorná a vydrží na záhoně i přes zimu. Jedná se o odrůdu, vhodnou i k rychlení do truhlíku. Podobá se klasické rukole, avšak její listy se zbarvují do tmavě červené barvy. Také je aromatičtější než rukola setá.  Rostlina je také velice tolerantní vůči chladnějšímu počasí. Sklízí se buď jednotlivé listy nebo celé salátové růžice.  Chuť je lehce pikantní, připomínající hořčici. Jak si vypěstovat rukolu ze semínka? Doma můžeme pěstovat celoročně,... Celý popis

Koupit za 39 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Rukola Agano má tu výhodu, že oproti běžné rukole je mrazuvzdorná a vydrží na záhoně i přes zimu. Jedná se o odrůdu, vhodnou i k rychlení do truhlíku.

Podobá se klasické rukole, avšak její listy se zbarvují do tmavě červené barvy. Také je aromatičtější než rukola setá. 

Rostlina je také velice tolerantní vůči chladnějšímu počasí. Sklízí se buď jednotlivé listy nebo celé salátové růžice. 

Chuť je lehce pikantní, připomínající hořčici.

Jak si vypěstovat rukolu ze semínka?

Doma můžeme pěstovat celoročně, ven vyséváme v průběhu jara, léta. Jedná se o velmi nenáročnou rostlinu. Ve vnitřních prostorách pěstujeme v misce se substrátem nebo s vatou, podobně jako řeřichu.

Při venkovním pěstování volíme slunečné, případně polostinné stanoviště s propustnou půdou s dostatkem živin. Vyséváme do hloubky 0,5 cm do řádků s rozestupy přibližně 20 cm od sebe.

Ideální teplota ke klíčení je kolem 20 °C. Doba klíčení může být až kolem 6 týdnů v závislosti na podmínkách pěstování.  Rostliny sklízíme přibližně za 6 týdnů od výsevu. 
Zobrazit více

Parametry

Zelenina listová