Rukola Agano je mrazuvzdornou rostlinou vhodnou nejen k rychlení, ale také k pěstování v truhlících. Tato odrůda rukoly je silně aromatická a je proto vhodná pro přípravu salátů. Listy mají červenou barvu. Svou chutí nám může připomínat chuť řeřichy a lískových ořechů.  Stanoviště volíme teplé a slunečné. Semena vysazujeme na navlhčenou vatu, buničinu, do substrátu nebo do nízké zeminy, přibližně do hloubky 0,5 cm. Semínka vyséváme od jara do srpna. Doba klíčení je 7 – 10 dní nebo více při teplotě 15... Celý popis

Koupit za 37 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Rukola Agano je mrazuvzdornou rostlinou vhodnou nejen k rychlení, ale také k pěstování v truhlících.

Tato odrůda rukoly je silně aromatická a je proto vhodná pro přípravu salátů. Listy mají červenou barvu.

Svou chutí nám může připomínat chuť řeřichy a lískových ořechů. 

Stanoviště volíme teplé a slunečné. Semena vysazujeme na navlhčenou vatu, buničinu, do substrátu nebo do nízké zeminy, přibližně do hloubky 0,5 cm. Semínka vyséváme od jara do srpna.

Doba klíčení je 7 – 10 dní nebo více při teplotě 15 – 20°C, při venkovních výsevech se doba klíčení může prodloužit i na 6 týdnů.

Zeminu vyžaduje dobře propustnou, dostatečně výživnou a odplevelenou s pH 6 – 6,8. Vysazujeme je do hloubky 0,5 cm a do vzdálenosti asi 20 cm. Zálivku vyžaduje normální a občas ji můžeme přihnojovat, odplevelovat a okopávat.

Sklizeň listů můžeme provádět už od 14 dní po vysazení až do konce srpna.
Zobrazit více

Parametry

Výsev a výsadba do srpna